Az oldalunkon sütiket használunk a személyre szabott tartalom nyújtásához és a nézettségi adatok gyűjtéséhez. Az oldal további böngészésével elfogadja a sütikkel kapcsolatos irányelveinket. - További információk

Elfogadom

Tanulmány: Az integrált rendszer előnyei

A legjobb beruházás a szoftver!

Hatékonyság növeléséhez integrált ügyvitel

Az Economist Intelligence Unit és az Oracle közétette "A növekedés elősegítése a kis és középvállalatoknál: a következő tíz év" című piackutató tanulmányát. Ennek fő megállapításai, hogy a gyengébben szereplő versenytársakkal szemben a sikeres vállalatok több integrált technológiai platformot üzemeltetnek, nagyobb hajlandóságot mutatnak arra, hogy beruházzanak az informatikai integrációba, és hisznek abban, hogy az informatika a vállalat más területein eszközölt beruházásoknál magasabb megtérüléssel jár.

"A tanulmány világosan rávilágít arra a tényre, hogy a technológia alapvető szerepet játszik a kis- és középvállalatok üzleti növekedésének serkentésében. A legsikeresebb cégeknél nem csupán a magas fokú integráció emelhető ki; a felmérés szerint a kis- és középvállalatok különböző kihívásokkal találják magukat szemben ágazattól függően. Az ágazat speciális igényeihez illeszkedő programtulajdonságokkal pedig a cégek hathatósabb válaszokat adhatnak ezekre a kihívásokra. A program testreszabhatósága lényeges szempont. Egy integrált és testre szabott rendszer használata nagymértékben megnöveli egy vállalat hatékonyságát, és versenyképességét."

Egyre kedvezőbb hozzáállást tapasztalnak az informatikai integrációt illetően azon cégeknél, amelyek az átlagosnál magasabb bevételt és nyereséget produkáltak hiszen az újabb igények kielégítése szorosabb kapcsolatot feltételez az ügyfélszolgálati, az értékesítési, a gyártási és a pénzügyi folyamatok terén.

Integrált rendszer előnyei 01 - QualitySoft
Integrált rendszer előnyei 02 - QualitySoft

Azonban a szoftverekben rejlő lehetőségeket még mindig nem használják ki kellően a növekedés serkentésére. A fenti kijelentés után arra a kérdésre, hogy mit tartanak a legjobb beruházásnak informatikai vagy egyéb szempontból a fő üzleti célkitűzések megvalósításához, a megkérdezett középvállalatok több mint kétharmada a szoftveralkalmazásokat hozta fel példaként. A vezetők tisztában vannak azzal, milyen jelentős szerepet játszhatnak a szoftveralkalmazások az üzleti célok megvalósításában, azonban azt is elismerték, hogy eddig még nem tudták teljesen kihasználni az ezekben rejlő lehetőségeket.

Egyetértenek abban hogy az informatikai beruházások várakozáson felüli megtérülést eredményeznek. Akik nagy fokú informatikai integrációval rendelkeznek; úgy vélik, hogy az informatikai beruházások más területekhez képest nagyobb megtérülést eredményeznek; véleményük szerint az informatika kellő rugalmasságot biztosít a piac változásaira való megfelelő reagáláshoz; és jellemzően integrált informatikai megoldásokat vásárolnak különálló rendszerelemek helyett.

Manapság az Ügyfélkapcsolat-kezelés áll a technológiai beruházások középpontjában. A felmérésből az is kiderült, hogy a felsővezetők szerint a technológiai beruházások manapság az ügyfélkapcsolat-kezelés terén lehetnek a leginkább jótékony hatással a vállalatok működésére.

A piacon fennálló erős árverseny miatt, helytállni csak a költségek csökkentésével, a hatékonyság növelésével lehet. Minden különáll ügyviteli rendszer lassabban és több hibával követi a gazdasági folyamatokat, mint egy integrált megoldás. Az utóbbinál pontosak az adatok és gyorsabban válnak minden érintett számára hozzáférhetővé egyetlen közös, központi adatbázisban.

Egy egységes integrált vállalatirányítási és működtetési rendszer bevezetése a korábbi szigetrendszerek helyett azonnali létszámcsökkentést ígér, a többszörös adatrögzítés megszűnésének és az abból eredő folyamatos karbantartás, ellenőrzés elmaradásának köszönhetően. Az integráció biztosítja az adatok konzisztenciáját. Csökken a tévesztések esélye,az ügyviteli mulasztások pedig szinte lehetetlenné válnak.

Ráadásul a részben készen vásárolt, vagy saját fejlesztésű, decentralizáltan működő meglévő programoknál olcsóbb egy korszerű, integrált rendszer karbantartása.

További információkra vágyik?

Töltse le integrált demó programunkat, és próbálja ki programunk működését!

Iratkozzon fel ingyenes szoftvervásárlási és tanácsadó hírlevelünkre, melyben megosztjuk Önnel ügyviteli, és számviteli szoftverekkel kapcsolatos tapasztalatainkat!