.

A KKV-k beruházási kedvezménye a Tao. tv. 7. § (1) bekezdés zs) pontját érintő kedvező változás: 2017-től megszűnt az adózás előtti eredmény csökkentésének 30 millió forintos korlátja, amely a gyakorlatban az jelenti, hogy értékhatártól függetlenül igénybe vehető az adóalap-kedvezmény az új, korábban még használatba nem vett egyes tárgyi eszközök, immateriális jószágok bekerülési értéke után.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a csökkentés adótartalma továbbra is állami (de minimális) támogatásnak minősül. Az adózóknak tehát figyelemmel kell lennie a vonatkozó közösségi rendeletek szabályaira, az azokban szereplő korlátokra (különösen támogatáshalmozás esetén).

Mivel ez alapvetően a társasági adó számításakor merül fel, ezért ezt külön nem tartjuk nyilván a tárgyi eszköz programban, azonban pl. a kontírozás a fülön a munkaszámnál be lehet állítani egy olyan munkaszámot, aminek azt a nevet adjuk,hogy “KKV kedvezmény” és akkor az eszközöket tartalmazó táblázatban lehet szűrést végezni a munkaszám mezőre. Ezután erről listát lehet nyomtatni akár a bruttó nettó összegek szummázásával is, amit fel lehet használni a társasági adóbevalláskor.