.

Tárgyi program tudásbázis

Újdonságok, törvényi változások, új év nyitása, Tárgyi eszköz program

 

Tárgyi eszköz programunkkal kapcsolatos kezdeti lépésekről, funkciókról, az alapokkal kapcsolatban az alábbi leírásban talál bemutatót.

Több cég kezelésére alkalmas programunkban van lehetőség menet közbeni cég váltásra is. Ez elő segíti a munka folyamat gyorsaságát. A végre hajtásához nem kell kilépni a programból elég a Egyéb / Könyvelendő cég választása menüpontot elindítani. A menüpont elindítása után egy lista ugrik fel ahol szabadon kiválaszthatjuk az általunk kívánt céget melybe adatot szeretnénk felvinni.

Programunkban lehetőség van bárhol előhozni a Windows beépített számológépét egyszerűen. Bővebben itt olvashat róla: Számológép 

Programunk tartalmaz egy örök naptár ami a számológéphez hasonlóan bármikor előhívható, bővebben itt olvashat róla: Örök naptár

Lehetőségük van bármely programunkban lekérni az utolsó karakteres nyomtatási képet újra erről bővebben itt olvashat: Utolsó karakteres nyomtatási kép lekérése

A KKV-k beruházási kedvezménye a Tao. tv. 7. § (1) bekezdés zs) pontját érintő kedvező változás: 2017-től megszűnt az adózás előtti eredmény csökkentésének 30 millió forintos korlátja, amely a gyakorlatban az jelenti, hogy értékhatártól függetlenül igénybe vehető az adóalap-kedvezmény az új, korábban még használatba nem vett egyes tárgyi eszközök, immateriális jószágok bekerülési értéke után.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a csökkentés adótartalma továbbra is állami (de minimális) támogatásnak minősül. Az adózóknak tehát figyelemmel kell lennie a vonatkozó közösségi rendeletek szabályaira, az azokban szereplő korlátokra (különösen támogatáshalmozás esetén).

Mivel ez alapvetően a társasági adó számításakor merül fel, ezért ezt külön nem tartjuk nyilván a tárgyi eszköz programban, azonban pl. a kontírozás a fülön a munkaszámnál be lehet állítani egy olyan munkaszámot, aminek azt a nevet adjuk,hogy “KKV kedvezmény” és akkor az eszközöket tartalmazó táblázatban lehet szűrést végezni a munkaszám mezőre. Ezután erről listát lehet nyomtatni akár a bruttó nettó összegek szummázásával is, amit fel lehet használni a társasági adóbevalláskor.

A tárgyi eszköz kategóriákhoz kapcsolódó cikk itt érhető el.