Nyomtatás

A programok minimális hardver ( számítógép ) igénye:

Processzor: INTEL vagy AMD Memória: 1 GB RAM

Operációs rendszer: natív Windows XP SP3 (Online számázás esetében már nem elegendő ez az operációs rendszer, hanem a Windows 7 szükséges)

Felbontás: 1024x768 felbontású VGA

Nyomtató: Kyocera típusú nyomtatókat a program nem támogatja

A programot forgalmazza: Számviteli Rendszer Kft.
8000 Székesfehérvár, Tolnai u. 34.

Munkaidő: munkanapokon : 8-16 óráig,
Keddenként 9-16 óráig

Iroda: (22)503-363

INTERNET honlap: www.qs.hu

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.



A Demo letöltését követően a következő lépések végrehajtása szükséges:

1. A telepítő elindítását követően válassza ki, hogy mely könyvtárba kívánja telepíteni a programot, vagy hagyja jóvá a telepítő által felkínált lehetőséget. Figyelem, olyan könyvtárat válasszon, amelybe más programot nem tesz/tett! Kattintson a Következő gombra.

2. A program a megadott könyvtárba telepíti a működéséhez szükséges állományokat.

3. A telepítés befejeződött. Kattintson a Befejezés gombra

4. A telepítés befejezését követően a program automatikusan elindul. A kezelő bekérő ablakban a Felhasználónév a DEMO, jelszó pedig nincs, nyomjon enter billentyűt a belépéshez. Abban az esetben ha nem indul el automatikusan a program akkor a telepítés után az asztalon található kék QS ikonnal indítható, vagy a start menü programok közül választhatja ki.


5. A következő megjelenő ablakban választható ki, hogy milyen modulokat szeretne látni a demo programban.

6. Ezután lépjen be az "Egyéb/Ügyfélszolgálat/Regisztrációs kulcs megadása" menüpontba és adja meg a regisztrációs kulcsot és termékszámot, melyet a programhoz kapott e-mail-en. Lényeges ezen adatok megőrzése, mert a program esetleges újra telepítésekor szüksége lesz ezen adatokra.

7. A megadást követően pedig szükséges installálni a programot, melyet csak munkaidőben tehető meg melynek az időtartamát fentebb olvashatja, ehhez hívja a 22/503-363 számot.


Az első induláskor meg kell adnia a kezelő adatait, (felhasználónév és jelszó). Ezekkel tud majd belépni a programba. Kérem, hogy ezt jegyezze meg, mivel később csak ezzel tud majd belépni a programba. Ezután a könyvelendő cégek karbantartásánál állítsa be a pontos adatait.


Új gépre való telepítés esetén is szükséges az installálás, melynek a menete a következő lenne:

1. A program elindulás után azt írja ki, hogy „Figyelem! A program nincs a gépre telepítve...”

2. Ellenőrizze a gép dátumát. (tálcán jobb alsó sarokban az idő kijelzésnél elég ha az egeret ráviszi)

3. Lépjen be a Egyéb/Ügyfélszolgálat/Program licenc regisztráció menüpontba.

4. Megjelenik egy program ablak melyben a program megkérdezi, hogy elküldheti e a regisztrációs kérelmet. Itt mondjon igent. (ezután a program csatlakozik és elküldi a megfelelő adatokat a szerverünkre) ha a folyamat rendben végbement akkor a program azt írja ki, hogy „A folyamat rendben végbement!”.

5. Ezután egy újabb üzenetet küld a program: „Sikerült az installálási kérelem elküldése!”. Ne zárja be az ablakot.

6. Hívja a 22/503-363 telefonszámot és kérje az élesítést, installálást, viszont lényeges, hogy ez csak a munkaidőnkben tehető meg, amelynek az időtartamát feljebb látható. Amikor a kezelő visszajelez, hogy az élesítés rendben akkor nyomja meg az ok gombot. A program ismét kapcsolatot kezdeményez a szerverünkkel és ha minden jól megy „A folyamat rendben végbement!”. Üzenetet kapjuk.

7. A program ablakban megjelenik egy újabb üzenet, hogy a regisztrációs kérelmet a fejlesztők elfogadták.

8. Nyomja meg az ok gombot, és indítsa újra a programot! Csak újraindítás után lesz éles a program!



Abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva nem működne az online élesítés akkor egy másik módon tudjuk élesíteni a programot, melynek menetéről lentebb olvashat:

1. A program elindulás után azt írja ki, hogy „Figyelem! A program nincs a gépre telepítve...”

2. Lépjen be a Egyéb/Ügyfélszolgálat/Program telepítés (géphez installálás) menüpontba.

3. Hívja a 22/503-363 telefonszámot és kérje az élesítést, installálást.

4. Ellenőrizze a gép dátumát. (tálcán jobb alsó sarokban az idő kijelzésnél elég ha az egeret ráviszi)

5. A kezelőnek diktálja be a legfelső sorban található kódsort ez általában „EG” kezdődik.

6. Diktálja be a felhasználó kódszámát a következő sorból, majd az alatta található felhasználó nevet
(Fontos!!! A felhasználó nevénél a kis nagy betű is számít illetve minden karakter (pl. a név végén a pont)

7. Diktálja be a kezelőnek az installáláshoz szükséges kódokat bal oldalt nyolc kód egymás alatt.

8. Írja be a 16 számjegyű installálási kódot amit a kezelő fog önnek megadni, ezután nyomjon ENTER-t. 8. Ezután átugrik a visszajövő kódokra, itt 16 számból álló kódsorozatot fog bediktálni a kezelő (enter-rel vagy nyíllal lehet továbbmenni a következő mezőre) 9. Nyomja meg az ok gombot, és indítsa újra a programot! Csak újraindítás után lesz éles a program!



Telepítés utáni teendők:
Minden telepített programra, amely nem készpénzben kerül kifizetésre tiltást teszünk fel, a tiltást eltávolítása a program árának kiegyenlítése után történik. A kifizetés megtörténte után a pénzügyes kolléga eltávolítja a tiltást, ennek lehet egy két nap átfutási ideje. Ahhoz, hogy az Ön programjában a tiltás megszüntetésre kerüljön szükséges a QsNet szerver kapcsolaton keresztüli bármilyen kommunikáció a szerverünkkel (ez nem automatikus). Ehhez szükséges a Egyéb/Ügyfélszolgálat/QsNet szerver Kapcsolat menüponton belül a 7. Teszt a QsNetszerver kapcsolat ellenőrzésére (üzenetváltás) menüpont futtatása. Amennyiben ez után sem távolítja el a tiltást a programról, hívjon minket a 06/22/503-363 számon.