.

Pénzügyi modulban lehetőség van a pénztárak nyitó egyenlegének rögzítésére a "Bizonylat -> Pénzügyi -> Pénztár és bank nyitó egyenlegek rögzítése" menüpontban. Az itt rögzített adatokhoz nem generál a rendszer pénztárbizonylatot.


Ha van a programban deviza modul, akkor a menüpont indításakor a rendszer feltesz egy kérdést: "Devizás nyitó adatokat rögzít?" Az igent választva csak a devizás pénztárak jelennek meg, míg a nemet választva minden pénztárat hoz a program, a devizásakat pedig kiemelt színnel jeleníti meg. Ez utóbbi esetben a deviza pénztáraknak csak a Forint értéke adható meg, azonban a devizás lehetőséget választva beírható a deviza érték, a devizanem és a záráskori árfolyam is.



A nyitók rögzítésére szolgáló ablakban mindne sorra vonatkozóan megadható a nyitás dátuma és a nyitó sorok megjegyzése. Ezek mellett a látszik egy összesítés a nyitó egyenlegekről. A táblázatban az "Esemény kód" megadása abban az esetben fontos, ha egy esemény kontírkódra szűrő listán van szükség a nyitó megjelenítésére.

A "Nyitó adatok törlése" gombbal csak a táblázatból törlődnek az adatok. A végleges törlés csak a nyitók rögzítésekor történik meg. A "Mégse" gombbal a módosítások mentése nélkül lehet kilépni az ablakból, míg a rögzítés gomb elmenti a könyvelésbe az esetleges módosításokat.

Ebben a menüpontban megjelennek azok a pénztárak is az előző évi egyenlegükkel, amelyek a program év végi folyószámla zárási funkciójával lettek lezárva az előző évben. Szükség esetén ezek a sorok is módosíthatók ebben a táblázatban.