.

Készlet&Számla program tudásbázis

Újdonságok, törvényi változások, új év nyitása, Készlet&Számla

Ebben a cikkünkben a számlázó program használatba vételéhez szükséges első lépéseket találja meg leírva.

Legelső lépésként a program indulásakor adja meg a könyvelhető cégeknél a számlázandó cég adatait. Erről bővebben itt talál leírást: Könyvelt cégek karbantartása.  Miután meg tettük ezt a lépés fel kell vennünk az árucikkeket vagy szolgáltatásokat a programban.(karbantartás/Árucikkek, anyagok karbantartása) Ha szükséges vegye fel, és állítsa be az árucsoportokat. Ezután a számlázás elkezdéséhez annyi van csak hátra, hogy vegye fel a Partnereket akiknek számlázni kíván (karbantartás/vevõk karbantartása). Ezen lépések végrehajtása után már használhatja a számlázó programot.

Az készletkönyvelés, számlázás modul készletnyilvántartásra, raktárkezelési és számlázási feladatok megoldására. Mivel már létezik egy különálló Raktárkezelő, számlázó program ezért ezen készlet modul létrehozásának nem az volt a célja, hogy azt helyettesítse, hanem hogy kiegészítse. Tehát hogy azokat a funkciókat amelyek abban nem találhatók meg, de bizonyos cégtípusok esetén fontos a használatuk, ezzel a modullal lehetővé tegyük.

Elsősorban költségvetési Intézmények, építőipari cégek, és olyan cégek használhatják előnyösebben ezt a modult, amelyeknél a könyvelés közvetlenül a cégben történik, használják a 2-es számlaosztályt, és a munkaszám használata fontos a cégben, valamint a készletek értékelése átlagárfolyamon történik, de a FIFO módszer sem gond, vagy gyártó cégek.

Több cég kezelésére alkalmas programunkban van lehetőség menet közbeni cég váltásra is. Ez elő segíti a munka folyamat gyorsaságát. A végre hajtásához nem kell kilépni a programból elég a Bizonylat / Könyvelendő cég választása menüpontot elindítani. A menüpont elindítása után egy lista ugrik fel ahol szabadon kiválaszthatjuk az általunk kívánt céget melybe adatot szeretnénk felvinni.

Programunkban lehetőség van bárhol előhozni a Windows beépített számológépét egyszerűen. Bővebben itt olvashat róla: Számológép 

Programunk tartalmaz egy örök naptár ami a számológéphez hasonlóan bármikor előhívható, bővebben itt olvashat róla: Örök naptár

Lehetőségük van bármely programunkban lekérni az utolsó karakteres nyomtatási képet újra erről bővebben itt olvashat: Utolsó karakteres nyomtatási kép lekérése

Windowsos programban Integrált nézetben a Zárás-nyitás/Könyvelt Év váltása évzárás nélkül menüpontban lehet a különböző évek között lépkedni. Ez a funkció nem végzi el a zárást.

Számlázó vagy Készlet és számlázó modulnézetben az Egyéb/Könyvelt Év váltása évzárás nélkül menüpontban lehet a különböző évek között lépkedni.

 

Integrált nézetben a "Zárás-nyitás/Évzárás, évnyitás funkciók/Készlet, számla évzárás, új év nyitása" menüpont segítségével végeztethető el a készlet és vagy számlázó modul zárása és nyitása. (Ha nem integrált rendszerről van szó, akkor a "Működési beállítások" főmenün belül található a szükséges menüpont.)

Átlagárfolyamok kezelése (Gördülő, és mérlegelt átlagárfolyam) mely azonnal látható a bizonylaton, letárolódik, és a készletérték listák is kérhetők átlagáron.

A program telepítés után elvégzendő lépések, a program használatba vételéhez.