Nyomtatás

A banki oldalon adott hozzájárulások minden esetben 90 napig érvényesek. A PSD2 szabályozás rögzíti ezt az időtartamot, itt az időintervallum szabályozására nincs lehetőség. Ez minden banknál így van, azaz 90 naponta a felhasználóknak meg kell hosszabbítani a banki felületen a hozzájárulást.


A meghosszabbítást kétféleképpen kezdhetjük el. Egyrészt a programból, a ’Könyvelhető cégek karbantartásában’ a cég karbantartó ablakán a ’Beállítások’ fülön található Aggreg8 e-mail cím menüben. Itt egy létező e-mail címet kell megadni amihez van hozzáférése a bankszámla tulajdonosának. Az adott bakszámlán állva a ’Meghosszabbít’ gombra kell kattintani és egy böngésző ablakban megnyílik a bank oldala, ahol az azonosítóval, számlaszámmal, jelszóval és sms kóddal érvényesíthetjük a kérést.


 

A másik lehetőség, hogy belépünk az Aggreg8 felületére (https://standalone.sandbox2.aggreg8.hu/login) a megadott e-mail címmel. Jelszó nem szükséges, mivel kapunk egy linket az e-mail címünkre, amivel beléphetünk a felületre. Itt láthatjuk a csatolt bankszámlákat. Itt válasszuk a ’Meghosszabbít’ lehetőséget, majd átirányít minket a bank felületére, ahol meg kell adni a belépési adatokat és egy SMS kóddal érvényesíteni a meghosszabbítást.