.

Amennyiben Ön az Önálló Házipénztár programunkkal rendelkezik, lehetősége van egy import.dbf előállítására, melyet a könyvelője felé eljuttatva Ő könnyen be tudja emelni az adatokat a főkönyvbe.

A rendszerparaméterek átállítása előtt mindenképpen keressék fel ügyfélszolgálatunkat ezzel kapcsolatban. (Egyéb / Speciális működési beállítások)

 

Programunkban van lehetőség a Pénztárbizonylat sorszámok újra generálására. Ehhez először is  át kell állítani egy fejlesztői paramétert a Kilépés/Gyorsmenü/Rendszer beállítási táblázatban a fejlesztői paraméterek között (Ezt kérje ügyfélszolgálatunktól +36/22/503-363). Ez a kapcsoló a "Pénztárbizonylatok sorszámozása és kinyomtatása", ezt kell "utólag"-ra állítani addig, amíg kinyomtatják a pénztárbizonylatokat. Ilyenkor a program utólag vagyis nyomtatáskor sorszámozza a pénztárbizonylatokat. Ha ez be van állítva akkor a Listázások/Pénztárbizonylatok nyomtatásában január 1-tól december 31-ig megadva újrasorszámozza program a pénztárbizonylatokat. 


Fontos! A művelet után vissza kell állítani a rendszer paramétert.

 

Pénztár programunk és Házipénztár modulunk képes egyszerre több pénztárt is kezelni. Ehhez csak annyi a teendő hogy az Egyéb / Speciális működési beállítások menüpontban beállítjuk a pénztárbizonylat prefixeket (38/203-as paraméter), minden pénztárhoz egy prefixet kell rendelnünk. PL. A, B, C. Ha ezt nem állítjuk be a pénztárbizonylat nyomtatásánál hibák léphetnek fel ha a bizonylat sorszámok között Pl.: 381,3811,3812 stb. 

Karbantartás/Számlatükör karbantartása. Itt a megszokott módon a  segítségével tudjuk felvenni. A felugró táblázatban adjon meg egy új nevet, adjon hozzá egy sorszámot 381** a * helyére tetszőleges alábontást adhat meg. Ezután a prefixet ne felejtse el beállítani.  

 

 

Egyéb / Áfa % karbantartás menüpontban állíthatjuk be. Bővebb leírást a kettős könyvelő program törzs karbantartásánál talál: Áfa % karbantartása

Programunkban van lehetőség arra, hogy a pénztárbizonylatokon szerepeljen a partner címe. Ehhez csak igenre kell állítani a 227-es rendszer paramétert. 

Programunkban lehetőség van a pénztárbizonylatok Kiállító és Pénztáros mezők automatikus kitöltésére. Ezen két mező töltéséhez szükséges a kezelők (felhasználok) Teljes nevének megadásához

 

A Kettős könyvelő kategórián belül a Könyvelhető cég felvitele cikkünkben olvashat erről részletesebben.

 

 

A Kettős könyvelő kategórián belül a Könyvelhető cég módosítása és törlése cikkünkben olvashat erről részletesebben.