.

Bér program tudásbázis

Újdonságok, törvényi változások, új év nyitása, Bér program

 

 
 

A MaxBér programunkkal kapcsolatos kezdeti lépésekről, funkciókról, az alapokkal kapcsolatban az alábbi két videóban talál On-Line bemutatót.

Programunkból létezik több cég kezelésére alkalmas verzió. Ilyen több cég kezelésére alkalmas programunkban van lehetőség munka folyamat végzése közbeni cég váltásra is a program újra indítása nélkül. Bővebben itt olvashat róla: Könyvelhető cég váltása (Bér)

Programunkban lehetőség van bárhol előhozni a Windows beépített számológépét egyszerűen. Bővebben itt olvashat róla: Számológép 

Programunk tartalmaz egy örök naptár ami a számológéphez hasonlóan bármikor előhívható, bővebben itt olvashat róla: Örök naptár

Lehetőségük van bármely programunkban lekérni az utolsó karakteres nyomtatási képet újra erről bővebben itt olvashat: Utolsó karakteres nyomtatási kép lekérése

A következő példán keresztül láthatja, hogy hogyan is lehetséges a programban egy már meglévő jogcím számítási képletét módosítani.

Tegyük fel, hogy szüksége van egy olyan jogcímre, amely még nem szerepel a jogcímtörzsében és lényeges, hogy ez az újonnan felvett egyedi jogcím számolódjon bele egy másik jogcímbe, ami például a 601-es Bruttó munkabér.

Első lépésként fel kell venni az Egyedi jogcímet, melyet Maxbér modul esetében a Törzsadatok/Jogcímtörzs karbantartása menüpont segítségével tud megtenni. Nyomjon egy "+" gombot és adja meg a jogcímkódját, mely ebben az esetben a 400-as lesz. Lényeges, hogy olyan kódot adjon meg, ami még nem szerepel a jogcímtörzsben, illetve a 400-500-ig tartományba essen bele, ugyanis ezen tartományban szereplő jogcímkódokra tudja felvenni az új egyedi jogcímeket.
A már felvett jogcím esetében is lehetősége van a számítási képlet és a különböző paraméterek módosítására.


A közfoglalkoztatási jogviszony speciális munkaviszony! A "2011. évi CVI. törvény a közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról" szabályozza a közfoglalkoztatást.
A fenti törvény szerint: "1. § (1) E törvény hatálya kiterjed a közfoglalkoztatóra és az általa közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott természetes személyre (a továbbiakban: közfoglalkoztatott).
(2)2 Közfoglalkoztatási jogviszony olyan munkára létesíthető, amely".....

Amennyiben szükségessé válik az egyéni vállalkozás szüneteltetése, abban az esetben az alábbi módon kezelhető a szüneteltetés időszaka a számfejtésben:
  1. A távollétekhez a megfelelő kezdő és végdátummal be kell rögzíteni a Biztosítás szüneteltetése/Egyéni vállalkozás szüneteltetése lehetőséget.

  1. Az 58-as szocho és járulék bevallás bevallásban a 02-es lapon a távollét 51-es kóddal fog szerepelni.

A "Személyi adatok karbantartása" menüpontban megjelenő táblázatnál a kívánt munkavállalóra navigálás után szóközt nyomva az adott dolgozó adatai strukturáltan, több fülre csoportosítva jelennek meg.

 

Programunkban lehetőség van törzsadatok importálására XML formátumú 08-as bevallásból, de a számfejtési adatokat Ön tudja felvinni pl. a kilépő nyomtatványokhoz vagy a szabadság nyilvántartásához.