.

Bejelentkezés


Az Egyéb\Beállítások\Rendszer működési beállítások (alap funkciók)\E-mail küldés beállításai útvonalon módosíthatóak a kiállított számla (e-számla vagyis az Elektronikus számla és az e-mail számla) valamint a bérszámfejtő lap e-mailben való elküldéséhez szükséges beállítások, mely a számlázó és a bér program esetében elérhető funkciók.


 




A küldő e-mail címe
Ide azt az e-mail címet kell megadni, amiről a megkapják majd a címzettek az üzeneteket. Ez a cím eltérhet az e-mail szerver szolgáltatójától (pl. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címről is ki lehet küldeni a leveleket a hdsnet szerveréről).

E-mail szerver
Az e-mail elküldésére használt e-mail szerver címe.

SMTP port
Az e-mail szerver által használt SMTP port. Ez alapértelmezetten 25.

SSL használata
Ha az e-mail szerver igényli az SSL titkosítást, akkor be kell pipálni ezt a jelölőnégyzetet. Ennek használata csak akkor lehetséges, ha a lenti megjegyzésben említett 335. rendszerparaméter értéke "Windows".
Ha az smtp.gmail.com van beállítva e-mail szervernek, akkor a portnak 587-nek kell lennie, és szükséges sz SSL használata is. Bizonyos esetekben a 465-ös SSL portot kell beállítani.

Felhasználónév
Az e-mail szerverre való bejelentkezéshez használt felhasználónév. Ha az smtp.gmail.com van beállítva e-mail szervernek, akkor ez a küldő e-mail cím a @gmail.com NÉLKÜL.

Jelszó
Az e-mail szerverre való bejelentkezéshez használt jelszó. Ha az smtp.gmail.com van beállítva e-mail szervernek, akkor ez a küldő e-mail címhez tartozó jelszó.

Napló fájl
Ha a lenti megjegyzésben említett 335. rendszerparaméter értéke "Blatmail", akkor annak az eseményeit ebbe a fájlba naplózza a program.

Másolat e-mail
Erre a címre küld másolatot a program az eredeti címzett mellett.

Titkos másolat e-mail
Erre a címre küld titkos másolatot a program az eredeti címzett mellett.

Listák e-mail szövege:
Könyvelő irodák esetében a program képes bármelyik listát vagy nyomtatványt előállítani PDF-ben, és ezt el is tudja küldeni a könyvelhető cégek karbantartásában megadott központi e-mail címre. Ezeknek az e-maileknek a szövege módosítható itt. A szöveg szerkesztéséről bővebben itt olvashat: Listák e-mail szövegének szerkesztése


Megjegyzés:
Ha valami miatt probléma van a programunk által használt blatmail e-mail küldő megoldással, akkor lehetőség van a Windows beépített eszközét is használni. Ehhez a 335. rendszerparamétert ("E-mail küldéshez használt eszköz") kell átállítani "Blatmail"-ről "Windows"-ra. Ezt a "Kilépés/Gyors menü/Rendszer működési táblázat (speciális működés)/Általános" menüpontjában lehet átkapcsolni.

Gmail használata esetén csak a "Windows" lehetőség működik.

Gmail alapbeállítás:
Alap gmail beállításokkal töltődik ki az összes mező. Értelem szerűen a felhasználónevet és a jelszót a használni kívánt adattal kell feltölteni.


Gmail használat esetén nem elegendő csak a program beállításait módosítani. A gmail-ben a következő beállítás elvégzése szükséges:

Lépjen be a Google account-ba ezt úgy tudja elérni, hogy a jobb felső sarokban lévő képre kattint és a Név alatti Google account gombra kattint. Ezután lépjen be a Bejelentkezés és biztonság(sign-in &security) menübe. Lefelé tekerve található az alábbi képen látható lehetőség:



Ezt be kell kapcsolni.(Angol menünél: Allow less secure apps)

Ezen túl időnként előfordul, hogy egy további engedélyezési lépést is meg kell tenni ahhoz, hogy a gmail-en keresztül lehessen e-mailt küldeni a programból. A következő linken be kell jelentkezni a Google fiókba arról a számítógépről, ahonnan az e-meilt kell küldeni a programból, és engedélyezni kell a számítógépet a megjelenő utasításokat követve (https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha). Itt egy SMS kóddal vagy más módon lehet hitelesíteni az adott számítógépet.

Amennyiben a kétlépcsős azonosítás be van kapcsolva a fiók jelszó helyett alkalmazásjelszót kell használni: Gmail alkalmazásjelszó generálása

Freemail alapbeállítás:

Fremmail-es e-mail cím használata esetén 2 beállítás elvégzése szükséges:

1. az smtp port 587 és legyen bepipálva az ssl négyzet
2. a freemail levelezőrendszerében be kell lépni a beállításokba. Itt a Levelezés fül legaljára lépve a Kliensek blokkban az engedélyezve mezőt Igen értékre kell állítani. Erre akkor van szükség, ha a programban való beállítást követően mégsem megy ki az e-mail.

Teszt e-mail küldése:
Egy Ön által megadott e-mail címre küld a program egy teszt e-mailt. Ezzel ellenőrizheti, hogy megfelelően fog-e működni az e-mail küldés.